De fire handicapfaciliteter sikrer adgang for alle

Hvis du som forening eller aftenskole afholder større arrangementer, skal du kende til, formidle om og bruge de fire handicapfaciliteter: P-pladser, adgang, mikrofon/taleslynge samt handicaptoilet

Det betyder, at du både er forpligtet til at søge information om handicapfaciliteter i de lokaler, du afholder arrangementer i, men også at oplyse et telefonnummer i annonceringen til en kontaktperson i foreningen, så interesserede kan spørge ind til arrangementets tilgængelighed.

Lokalebookingen kan hjælpe dig med spørgsmål omkring handicapfaciliteter i Furesø Kommunes bygninger. I kan også selv søge oplysningerne frem på www.godadgang.dk.

De fire handicapfaciliteter

Når du som forening afholder arrangementer, skal du sikre tilgængeligheden ved at kigge efter følgende:

P-plads

Er der en eller flere handicapparkeringspladser til rådighed i forbindelse med arrangementet?

Adgang til lokalerne

Er der ramper, så en bruger kan komme ind og ud af bygningen og lokalerne, og bevæge sig rundt ved forskudt plan? Er der derudover en elevator ved etageadskillelser?

Mikrofon og teleslynge

Er der et mikrofon- og teleslyngeanlæg? Hvis ja, så sørg for at bruge mikrofonanlægget, og at teleslyngeanlægget er tilsluttet.

Handicaptoilettet

Er der et? Sørg for, at der er låst op til toilettet.

Om projektet

Projektet om de fire handicapfaciliteter er blevet til i samarbejde mellem Danske Handicaporganisationer og Kultur og Fritid i Furesø Kommune.

Sidst opdateret 11. august 2016

Relevante links